Choď na obsah Choď na menu
 


Dabing - Filmy

Príspevky

Neviditelný (2020)

19. 5. 2022

Keď Cecilia (Elisabeth Moss) pochopila, že chodí s psychopatom, bolo už žiaľ neskoro. Odrezaná od sveta v luxusnom sídle majetníckeho vynálezcu pochopí, že ak chce prežiť, musí ujsť. Podarí sa jej to, a keď sa od ex partnerovho právnika navyše dozvie, že ten jej odchod neuniesol a spáchal samovraždu, môže sa po rokoch znovu slobodne nadýchnuť. Okrem toho je ešte aj veľmi bohatá, lebo jej mŕtvy milenec z nejakého zvláštneho zvráteného dôvodu zanechal obrovský majetok. Tak prečo je stále taká nepokojná? Prečo má stále nervy na prasknutie? Prečo sa okolo nej dejú veci, ktoré si nevie vysvetliť a ktoré majú stále desivejší priebeh a dôsledky? Existujú len dve vysvetlenia. Buď sa Cecília celkom vážne zbláznila, alebo sa v jej blízkosti pohybuje niekto doslova neviditeľný, niekto, kto má jediný cieľ – pripraviť Cecíliu o všetko, na čom jej v živote záleží. Lenže ako sa dá bojovať s nepriateľom, ktorého nevidíte a ktorý je možno len výplodom vašej fantázie?

 

Nechápem, ako to dokáže (2011)

19. 5. 2022

Kate Reddyová cez deň pracuje ako finančná manažérka v prestížnej bostonskej firme a po práci sa vracia k manželovi, architektovi Richardovi, a dvom malým deťom ako milujúca manželka a matka. Jej život je jeden veľký kolotoč, v ktorom sa Kate snaží nič a nikoho nezanedbať. Napriek tomu začína mať pocit, že je toho na ňu už trochu priveľa. Okrem toho sa jej otvára nová pracovná príležitosť v podobe príležitostných ciest do New Yorku. Vysnívanú novú prácu však získa aj jej manžel a harmonický rodinný život sa začne vážne komplikovať. Navyše jej cestu skríži atraktívny obchodný partner Jack Abelhammer. Nájde Kate nakoniec šťastie a svoje pravé miesto v živote?

 

Nebezpečná závislost (2021)

19. 5. 2022

Inspirováno skutečnými událostmi. Charlie je mladá dívka, která zrovna nastupuje do nové školy Bridgemond High. Z minulé školy byla vyloučena kvůli alkoholu a drogám. Prodělala léčení a už rok se ničeho nedotkla. Chodí stále jednou týdně na terapie. Charlie žije pouze s matkou, její rodiče se rozvedli. Matka je hodná, snaží se ze všech sil, aby její dcera byla šťastná. Nemají moc peněz, navíc otec nechce platit alimenty. Matka si vroucně přeje, aby se její dcera se závislosti úplně vyléčila. Charlie je velmi senzitivní, sebemenší těžkosti ji sráží na kolena. Andrew Fell je školní poradce v nové škole, slíbí matce, že na její dceru dohlédne. Charlie se v nové škole líbí, seznamuje se s Mattem a ten jí nabídne možnost účasti ve školním robotickém kroužku. Záhy do školy začnou prosakovat zprávy o tom, že Charlie byla z předchozí školy vyloučena, kvůli závislosti na drogách. Lexi je spolužačka, která také chodí do robotického kroužku a brzy začne Charlie psychicky deptat. Večer pořádá kroužek večírek, ale Charlie je domluvena se svým otcem na společné večeři. Má otce ráda, trápí ji však jeho nespolehlivost. Na večeři se těší, ale otec se najednou neozývá. Charlie jde tedy na večírek, kde neodolá nabídce marihuany. Brad, další spolužák, jí vysvětluje, že jde o syntetické konopí K2 a užívání je naprosto bezpečné a legální. Charlie v obchodě zjistí, že K2 je volně na prodej a jeden balíček si zakoupí. Matka pojme podezření, že dcera opět jede v drogách, její oblečení je cítit kouřem. Podezření brzy potvrdí školní poradce Andrew, který na síti uviděl fotky z večírku. Charlie se po marihuaně udělá velmi zle, dostává panickou ataku a sotva dojde domů. Druhý den si však opět zakoupí další balíček K2. Poradce informuje matku, že její dcera má absence ve škole. Matka objeví v odpadkovém koši balíček syntetické drogy. Charlie se na matku vzteká, když se jí snaží domluvit a vykoleduje si domácí vězení. Ve škole začíná atmosféra houstnout. Školní poradce doprovází své výchovné domluvy nevhodnými sexuálními doteky. Charlie je ze všeho stále více deprimovaná a kupuje si v obchodě několik balíčků K2. V průjezdě se zfetuje a domů ji přivede až její kamarád Matt, který ji našel téměř v bezvědomí...

 

Na krásnom modrom Dunaji (1994)

19. 5. 2022

Súdobá crazy komédia o troch bohémskych kamarátoch, ktorých vzrušenie z dobrodružstiev na hranici zákona, neviazaná zábava, sexuálna sloboda, radosť z maličkostí a žiadne obavy pred budúcnosťou privedú k spolupráci na krádeži slávneho obrazu Andyho Warhola z jednej bratislavskej výstavy.

 

Muzika (2007)

19. 5. 2022

Neďaleko veľkého mesta, niekoľko krokov od hraníc s nepriateľskou kapitalistickou krajinou v zapadákove, z ktorého cesty nevedú nikam len späť, sa začína veselý a trochu čierny príbeh o chlapíkovi, ktorý dúfal, že hudba mu pomôže z kaluže, ale namiesto toho vyváľa hudbu v blate. Bude to aj príbeh o jeho rovesníkoch, priateľoch, túžbach a snoch o slobode, ktorá bola v Československu na rozhraní sedemdesiatych a osemdesiatych rokov jednou z najvzácnejších, najlepšie strážených a najmenej dostupných hodnôt. Je to aj príbeh mladých ľudí, ktorí sa trápia s vlastnými životmi, s láskou, žiarlivosťou, pokušením. Narážajú na obmedzenia doby, v ktorej boli banány úzkym profilom a cesta za Západ nesplniteľný sen. Doby, v ktorej o všetkom rozhodovali členovia jedinej strany a v ktorej donášači informovali aj o tom, že kotolník hráva na saxofóne americkú muziku.

Jadrom príbehu troch muzikantov, ktorí sa rozhodnú dosiahnuť úspech a sebarealizáciu v hudobnom šoubiznise je tragikomický osud nadaného mladého muža, ktorý si svoj talent a možnosti uvedomuje len okrajovo, no o to jednoduchšie a divokejšie sa zaplieta do deštruktívnych vzťahov, ktorých skutočný rozmer a dosah si len postupne uvedomuje. 

 

Múmie (2023)

19. 5. 2022

Film sleduje zábavné dobrodružstvá troch egyptských múmií, ktoré žijú v podzemnom tajnom meste ukrytom v starovekom Egypte. Toto trio zahŕňa princeznú, bývalého kočiša a jeho mladšieho brata spolu s jeho domácim miláčikom krokodílom. Sériou nešťastných udalostí sa múmie dostanú do dnešného Londýna a vydajú sa na bláznivú a veselú cestu pri hľadaní starého prsteňa kráľovskej rodiny, ktorý ukradol ambiciózny archeológ Lord Carnaby.

 

Moje najdrahšie deti (2021)

19. 5. 2022

Chantal a Christian majú dve dospelé deti, ktoré už vyleteli z hniezda, žijú svoje životy a na svojich rodičov nemajú nikdy čas. Cítia sa osamelí a zabudnutí a tak vymyslia rafinovaný plán, ako znovu získať pozornosť svojich detí. Predstieraná veľká výhra v lotérii funguje nad očakávanie dobre, pozornosti od detí majú miestami až priveľa, no udržanie hodnovernosti príbehu ich stojí stále viac a viac peňazí...

 

Modelář (2020)

19. 5. 2022

Príbeh dvoch kamarátov, ktorí prevádzkujú prosperujúcu požičovňu dronov, sa odohráva v súčasnej Prahe. Majiteľ firmy prezývaný Plech, vo voľnom čase raper, sníva o veľkých peniazoch a neochvejných istotách. Chemik a vynikajúci letecký navigátor Pavel, ktorý sa práve vrátil zo zahraničia, sníva o spravodlivosti a osobnom angažmáne v náprave sveta. Drony sú pre bývalých spolužiakov zo strednej školy priepustkou do mnohých oblastí ľudského konania, kam by sa inak nepozreli. Medzi ich klientmi sú prezidentský kandidát i výtvarníci organizujúci happeningy. Drony vo filme monitorujú veterné elektrárne, nosia luxusné kabelky na prehliadke namiesto modeliek alebo sprejujú zo vzduchu Petřínsku rozhľadňu. Keď sa však jeden z hrdinov rozhodne využiť dron na niečo úplne iné, situácia vo firme sa začne komplikovať… 

 

Mimořádná událost (2022)

19. 5. 2022

Malebnou českou krajinou prechádza motoráčik. Ľudia vo vnútri sedia, rozprávajú sa, alebo naopak mlčia, pokukujú z okien alebo pospávajú. Vlak sa náhle pokazí a strojvodca Miloš musí vystúpiť z vlaku, aby poruchu napravil. Vlak stojaci v miernom spáde sa však samovoľne rozbehne späť do východiskovej stanice a vydesenému Milošovi nezostáva nič iné, len sa poklusom vydať za ním. Cestujúci ocenia, že zase idú, ale čoskoro si uvedomia, že zlým smerom. Hlasno protestujú a dožadujú sa informácií. Kabína rušňovodiča je nepriedušne uzavretá a nikto sa spoza dverí neozýva. Medzi cestujúcimi sa šíria prvé ataky paniky – že by to bol únos, pomsta alebo úplné zlyhanie systému? Kontakt s okolím prostredníctvom mobilných telefónov zlyháva a nepomáha ani zúfalý krik z okien. Cestujúci pomocou brutálnych prostriedkov a poľovníckej pušky otvoria dvere oboch kabín strojvodcu, ale dosiahnu iba potvrdenie svojich najhorších očakávaní, a to – že motoráčik nikto neriadi…

 

Mighty Morphin Power Rangers: Jednou provždy (2023)

19. 5. 2022

Tým Power Rangers utrpí tragickou ztrátu. Jeho řady proto doplní nečekaná mladá hrdinka a všichni se společně postaví odvěké sokyni.

 

« predchádzajúci

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24

následující »