Choď na obsah Choď na menu
 


Dabing - Filmy

Príspevky

Bičianka z doliny (1981)

13. 5. 2022

Televízna adaptácia rovnomenného románu Zuzky Zgurišky. Obraz myjavských kopaničiarov v dvadsiatych rokoch 20. storočia.

 

Báječná léta pod psa (1997)

13. 5. 2022

Film Báječná léta pod psa sa inšpiroval jedným z najvychytenejších bestsellerov českej literatúry deväťdesiatych rokov – autobiografickým románom mladého prozaika Michala Viewegha. Divákom strednej i staršej generácie trefne a vtipne pripomenie absurditu totality a mladšiemu publiku poodhalí realitu, ktorá im je našťastie, taká vzdialená a nepochopiteľná, že vyvoláva len ich pobavený, neveriaci úškrn. Paradox obsiahnutý v názve tohto príbehu varuje - život počas normalizácie mal podobu frašky, ale kedykoľvek sa mohol zvrhnúť do tragédie. Film nás uvádza do atmosféry uvoľnených šesťdesiatych rokov, kedy mladí dychtivo nasávali zmenenú klímu, a preto nie je náhodné, že budúci úspešný spisovateľ sa narodí sympatickým manželom Vítekovcom práve v divadle počas predstavenia Čakanie na Godota. Okupácia Československa urobila škrt cez rozpočet nielen obom národom, ale aj naším hrdinom, ktorí sa museli odsťahovať z Prahy na vidiek, aby sa pokúsili slušne prežiť neslušnú dobu. Ale ako? Aleš Vítek sa musí zapojiť do pokorujúcej hry na angažovanie, ak sa chce dostať k normálnemu bývaniu. Nomenklatúrny riaditeľ Šperk mu ide systematicky " po krku". Aleš neujde známej dileme - prispôsobiť sa lži a získať drobné výhody alebo zostať sám sebou a vystaviť rodinu ústrkom? Zmätky dospelých i svoje vlastné s iróniou registruje malý Kvido, ktorý sa neskôr spolu s mamou pokúšajú nájsť recept na otcovu dlhotrvajúcu skľúčenosť. Jediná návšteva disidentského suseda im totiž všetkým značne skomplikovala život. Príbeh našich hrdinov síce nekončí tragicky, celkom normálne sa dočkajú nežnej revolúcie, ale horkosť prežitého v nich navždy zostane. 

 

Babičky dobíjejte přesně! (1983)

13. 5. 2022

Ani babičky-roboti nie sú ideálnym riešením pre náročné rodiny. Priveľa prehnanej starostlivosti a oddanosti môže aj škodiť!
Zdeněk a jeho žena Jarmila Loudovci si z dôvodu nedostatku času zakúpia od firmy Biotex elektronickú babičku, model Róza 350 GLS. Stačí iba to, aby rodina zadala vstupné údaje a nová babička je ako živá. Upratuje, varí, umýva riad, vychováva deti. Je tu však jeden problém. Róza 350 GLS sa správa iba tak, ako boli do nej údaje zadané. A tie neboli práve ideálne. Rodinu čoskoro začne obťažovať nepríjemná a frustrujúca starostlivosť babičky, ktorá sa navyše stretne s obdobným elektronickým modelom susedov v nemilosrdnom boji, pri ktorom ide všetkým doslova o život...

 

Avatar: Cesta vody (2022)

13. 5. 2022

Vizuálne ohromujúcou a strhujúcou akciou vtiahne James Cameron diváka späť do úžasného sveta Pandory, vďaka čomu pôjde o filmový zážitok najvyššej intenzity. Dej sa odohráva po uplynutí viac ako desiatich rokov od udalostí z prvého filmu. Avatar: Cesta vody prináša príbeh rodiny Sullyovcov (Jakea, Neytiri a ich detí). Sledujeme hrozby, ktorým rodina čelí, odhodlanie, s ktorým si jej členovia poskytujú pomoc, zápasy o prežitie, i tragédie, ktoré ich postihnú.

 

Assassin (2023)

13. 5. 2022

Soukromá vojenská operace zavedla futuristickou technologii mikročipů, která umožňuje mysli agenta obývat tělo jiné osoby a provádět tajné, smrtící mise. Ale když je během jedné akce zabit agent Sebastian, jeho žena Alexa musí zaujmout jeho místo, aby pomohla postavit před soud člověka, který je za všechno zodpovědný.

 

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023)

13. 5. 2022

Vo filme Ant-Man a Wasp: Quantumania sa superhrdinovia a  partneri Scott Lang (Paul Rudd) a Hope Van Dyne (Evangeline Lilly) vrátia, aby pokračovali vo svojich dobrodružstvách ako Ant-Man a Wasp. Spolu s Hopeinými rodičmi Hankom Pymom (Michael Douglas) a Janet Van Dyneovou (Michelle Pfeiffer) sa ocitnú na prieskume Quantum Realm, v kontakte s novými podivnými tvormi a vydávajú sa na dobrodružstvo, ktoré ich posunie za hranice toho, čo si mysleli, že je možné.

 

Anglické jahody (2008)

13. 5. 2022

Film se odehrává v létě roku 1968, kde se po okupaci „spojeneckými“ vojsky změní osudy mnoha lidí. Hlavním hrdinou je mladý Tomáš, který má odjet právě 21. srpna na sběr jahod do Anglie. To se však kvůli okupaci nestane. Místo toho se svojí dívkou Táňou stráví den na chatě, kde najdou sovětského dezertéra. Film Vladimíra Drdy se snaží na události 21.srpna '68 dívat z pohledu obyčejných lidí a tak se dočkáte několika dějových linií. Ústřední písničku Malčik napsal mladý talentovaný písničkář Tomáš Klus.

 

Anjel Pána 2 (2016)

13. 5. 2022

Anjel Petronel stále pracuje pri Nebeskej bráne, ale je presvedčený, že by si zaslúžil lepšie miesto. Jeho večný pokušiteľ, čert Uriáš, začne Petronela provokovať: Stačí odtrhnúť jabĺčko zo stromu Poznania a bude vedieť to, čo vie len sám Boh! A cesta k uznaniu a lepšiemu miestu bude voľná. Hádka Petronela s Uriášom o jablko Poznania ale skončí zle-nedobre... V hašterení sa vzácne ovocie skotúľa až na Zem. Anjel - zmätkár a jeho kamarát čert-pokušiteľ musia rýchlo jablko Poznania nájsť a vrátiť. Preto prídu na Zem. Tu v predvečer sviatku svätého Mikuláša stretnú malú Anežku a jej krásnu mamu Magdalénu, partiu nepoctivých koledníkov, vydriducha Košťála i sympatického predavača párkov. Než sa im podarí jablko nájsť a vrátiť tam, kam patrí, zažijú veľké dobrodružstvo. A po množstve ľudských i „božských" skúšok, naši hrdinovia nakoniec zistia, že cesta k poznaniu vedie predovšetkým cez seba samého, cez objavenie sily priateľstva, lásky a schopnosti odpustiť.

 

Amnestie (2019)

13. 5. 2022

Film Amnestie sa okrem príbehu troch rodín zasiahnutých komunistickou perzekúciou, venuje aj vzbure väzňov v Leopoldove, ktorá si vyžiadala vojenský zákrok. Vzbure predchádzali široké amnestie Václava Havla, ktoré udelil v januári 1990, len pár dní po svojom zvolení za československého prezidenta. 

 

A máte nás, holky, v hrsti (1980)

13. 5. 2022

Dvě manželské dvojice – Tonda s Marií a Honza s Evou – žijí v jednom domě a přátelsky se stýkají. V rodině Tondy a Marie je muž tím, kdo se domácnosti vůbec nevěnuje, ženě nepomáhá, čte si noviny, povaluje se v křesle a dívá se na televizi. Marie vaří, pere, uklízí. U druhé dvojice je to právě naopak. Honza je hospodyňka, jeho žena Eva je tím až znechucena. I Tonda mu vyčítá, že je špatným příkladem pro všechny muže v domě. Jednoho dne Eva způsobí, že se Honza zraní, a tak je Eva nucena převzít všechnu práci v domácnosti. Ukáže se, že si s tím neví rady. I mezi Tondou a Marií dojde k zásadnímu rozhovoru, Marie se rozhodne, že Tondu předělá. Přestane se chovat jako ušlápnutá hospodyňka a přinutí Tondu k práci v domácnosti. Situace se vyhrotí při společném posezení v restauraci, kdy se ve hře na pravdu mnohé odhalí... 

 

« predchádzajúci

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24

následující »