Choď na obsah Choď na menu
 


Dabing - Filmy

Príspevky

Sto let odpuštění (2016)

26. 5. 2022

Šestice ozbrojenců přepadne banku ve Valencii. Gang má zdánlivě banální poslání – vybrat co nejvíce bezpečnostních schránek a uprchnout vykopaným tunelem, který propojuje budovu s opuštěnou stanicí metra. Jsou ale dny, kdy nic nevychází podle plánu. Neustávající přívalové deště dopadající na město zaplavily únikovou cestu. Bez záložního plánu, jak se dostat ven, začne narůstat nedůvěra, která vede k tvrdým střetům mezi oběma vůdci gangu. Venku stoupá napětí mezi bezpečnostními silami, které obklíčily bandity. Příkazy přicházející "shora" se zdají být protichůdné a nejen zásahová jednotka, ale ani vyjednavač tak docela nechápou, o co vlastně jde. Obě strany brzy začnou zjišťovat, že to, co se ukrývá v bezpečnostních schránkách banky, by mohlo být mnohem cennější než hrstka drahokamů a několika balíků bankovek. Rozjíždí se hra, v níž čestnost a důvěra nejdou vždy ruku v ruce s pravdou. Nic není takové, jak se zdá a nikdo přesně neví, kde je chybějící kousek skládačky, který by poskytl řešení.

 

Srdeční záležitost (2022)

26. 5. 2022

Červený koberec, žiariace reflektory, kričiaci fanúšikovia, fotografi naháňajúci sa za najlepším záberom, kameramani čakajúci na rozhovory – premiéra sa blíži a najväčšia hviezda filmu Marvin Bosch (Elyas M’Barek) je netrpezlivo očakávaná. Ten však neprichádza. Rozhovor, ktorý s ním naživo robí zákerná bulvárna novinárka Bettinou Bambergerovou (Alexandra Maria Lara) sa mu vymyká z rúk a tak uteká pre novinármi aj fanúšikmi ulicami mesta. Jeho zúfalý útek sa skončí v alternatívnom divadelnom klube Divadlo 3000, kde stretne jeho šéfku Friedu (Lucie Heinze), ktorá ho v tomto krachujúcom podniku ukryje. Frieda je úplne iná ako jeho fanúšičky, pretože ako emancipovaná mladá žena takýmito mužmi skôr pohŕda. Marvin sa s takýmto prístupom ešte nikdy nestretol. Vďaka nej však zažije bláznivú queer párty vo veľmi netradičnej maske a postupne zisťuje, aká krehká a prchavá je sláva, a že šťastie možno nájsť tam, kde ho najmenej čaká. Podarí sa im zachrániť klub, obnoviť Marvinovu povesť a dať naozajstnej láske skutočnú šancu? A to všetko pod dohľadom ohromenej verejnosti?

 

Srdce vítězů (2021)

26. 5. 2022

Během posledního roku na vysoké škole Ivy League v roce 1999 se životy skupiny přátel a spoluhráčů z posádky navždy změní, když armádní veterinář převezme funkci trenéra jejich dysfunkčního veslařského týmu.

 

Spojenci (2016)

26. 5. 2022

Píše sa rok 1942 a Max Vatan (Brad Pitt) zoskakuje padákom do dún marockej púšte s cieľom zabiť v Casablanke nemeckého veľvyslanca. V meste sa stretáva s Francúzkou Marianne (Marion Cotillard), ktorá má hrať rolu jeho manželky a pomôcť mu so splnením jeho misie. Predstieranie manželskej intimity a zamilovanosti postupne prerastie v skutočnú vášeň, a preto po ukončení operácie párik spoločne odíde do Londýna, kde sa navzdory vojne zoberie. Ich rodinné šťastie trvá len do chvíle, kedy sa Max dozvie, že aj toto môže byť len dômyselná hra, ktorá by vo finále mohla výrazne ovplyvniť výsledok Druhej svetovej vojny. V tú chvíľu začína jeho zúfalý hon za pravdou a za nádejou, že to, čo o jeho žene tvrdia jeho nadriadení, nie je pravda.

 

Slušní chlapci (2019)

26. 5. 2022

Slušní chlapci - to sú Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Colin Farrell, Hugh Grant a ďalší. Dej sa točí okolo Američana Mickeyho Pearsona (McConaughey), ktorý si v Londýne vybudoval výnosné marihuanové impérium. Keď sa v podsvetí začne šuškať, že chce skončiť s biznisom a odísť z trhu, rozbehne sa kolotoč klamstiev, úplatkov, vydierania a zákerných podrazov, v ktorom chce každý zo zúčastnených získať čo najväčší podiel pre seba.

 

Vianočná hviezda (2020)

25. 5. 2022

Hviezdu Svitušku, ktorá tvorí pár s obdivovaným Síriusom, jedného dňa zrazí žiarlivá hviezda Proxima na zem. Svituška spadne do dediny, kde žije učiteľ Václav, ktorý ju nájde a postará sa o ňu. Svituška má len pár dní na to, aby sa dostala späť na oblohu, inak vyhasne. Spolieha sa na Síriusa, že ju príde zachrániť, ale ten kvôli intrigám Proximy neprichádza. Václav sa chodí každý večer pozerať na princeznú, ktorá sa korčuľuje na zamrznutom jazere a do ktorej je tajne zamilovaný. Keď raz ide Svituška s ním a objaví sa princezná, Svituška, ktorá stráca na sile sa zase rozžiari. To spôsobila sila Václavovej čistej lásky k princeznej. Za jej pomoci bude Václav udržovať Svitušku pri živote, kým sa nevráti na oblohu.

 

Vesmírná propast (2022)

25. 5. 2022

Lidstvo je na pokraji vymření. Zemí se šíří vražedný virus, který vyhubí vše živé. Je potřeba proto co nejrychleji najít nový domov. Pomoci by mohl vědecký program Gemini, v jehož čele stojí vědecký pracovník Steve. Ten dá dohromady posádku a vyrazí společně na vypočítané místo v jiném prostoru. Tam nalezli vhodnou planetu, kde by se dalo žít. Jak tam ale život rozšířit? Jak upravit podmínky? Na to odpovídá pravěká koule, kterou nalezli v jeskyních. Ta má v sobě kód, který tvoří život. Stačí ji přepravit s sebou. Tým tedy podniká cestu, ale objeví se jinde, než byl plán. Má před sebou také planetu, ale není to vytipovaná Tess, kde byly podmínky vhodné pro život. Výpočty ale ukazují, že planeta, před kterou se astronauté objevili, je ještě vhodnější než Tess. Steve proto rozhodne, že na ni vystoupí. Najdou vhodné místo v jeskyni a použijí tam životodárnou kouli. Když se ale vracejí, senzory ukazují, že z koule něco vylezlo a celý proces probíhá jinak. Místo, aby rozšiřoval život, tak ho ničí. Steve se tam musí vrátit a změnit nastavení. To ale nevyjde, kouli totiž hlídá podivný tvor, který začne likvidovat posádku lodi. Trojan, jak mu členové posádky říkají, se dostane do lodi a chce zničit všechno živé. Proto je potřeba rychle vymyslet plán, jak se tvora zbavit. Naženou ho před loď a spálí motorem. Plán vyjde, ale stojí to život několika lidí, za což je Steve u posádky v neoblibě. Velení přebírá Ryan, voják, který má hlídat bezpečnost mise. Steva a jeho vědeckého kolegu Davida separuje a uvězní v místnosti. David je nakažený, netvor ho napadl, ale David přežil. Okamžitě se v něm začíná šířit virus... 

 

V službe (2019)

25. 5. 2022

Policajt Frank Penny (Aaron Eckhart) prenasleduje únoscu dcéry policajného šéfa Volka (Giancarlo Esposito). Jej mizivé šance na prežitie sa ešte zhoršia, keď Penny urobí osudovú chybu a v sebaobrane zabije únoscu, ktorý jediný vedel, kde sa dievča nachádza. Aby sa vykúpil zo svojej viny a profesionálneho zlyhania, suspendovaný policajt vyráža pátrať po dievčati na vlastnú päsť. Všetkými silami chce zachrániť to, čo sa ešte dá. Na nebezpečnej misii ho sprevádza ambiciózna internetová reportérka Ava Brooksová (Courtney Eatonová), ktorá naživo informuje verejnosť o pátraní po dievčati. Skutočné peklo sa rozpúta vo chvíli, keď im do cesty vstúpi rozhnevaný brat mŕtveho únoscu Dean Keller (Ben McKenzie) a túži po krvavej pomste.

 

V létě ti řeknu, jak se mám (2022)

25. 5. 2022

Tesne pred Vianocami oznámi Ivane (Tereza Kostková), ktorá žije len pre rodinu, jej manžel Martin (Marián Miezga) vec, ktorá jej zničí sviatky, a o ktorej vie len ich spoločná kamarátka Adriana (Dana Rogoz), rozvodová právnička. Tá sa ako jediná z partie nevydala a nemá deti. Žije sama, ale udržiava pomer so svojim šéfom Filipom (Martin Hofmann). Ďalšia z partie Ela (Andreea Vasile) je známa televízna moderátorka, ktorá vedie harmonický život s prekladateľom kníh Andrejom (Ondřej Sokol) a ich desaťročnými dvojičkami, kým sa nečakane neobjaví jej bývalá láska Dávid (Ján Koleník). Partiu uzatvára majiteľ reštaurácie Vlado (Pavel Bartos), ktorý sa po rozvode s Vierou (Soňa Norisová) druhýkrát oženil s mladšou Broňou (Dominika Morávková). Po skúsenostiach z predošlého vzťahu si neželá, aby jeho žena pracovala, tak Broňa robí všetko pre to, aby sa o jej pracovných aktivitách nedozvedel. Ela jej v tom pomáha. Spleť tajomstiev, koré majú medzi sebou nielen páry, ale aj samotní priatelia, sa začne ešte viac zamotávať, keď sa na Adrianu obráti premiérova manželka (Petra Vajdová) a chce svojho muža (Jaroslav Plesl) opustiť v čase predvolebnej kampane...

 

Útek z Pretórie (2020)

25. 5. 2022

V 80. rokoch 20. storočia ešte stále vládla v Južnej Afrike politika apartheidu. Represívny systém rasovej segregácie však už dostáva prvé trhliny a  dvíhajú sa mohutné vlny odporu. Belošskí študenti sociológie Tim Jenkin a Stephen Lee sa angažujú v zakázanom Africkom národnom kongrese, ilegálnej politickej strane, ktorá obhajuje záujmy utláčaného černošského obyvateľstva. Zúčastňujú sa na jej akciách a bojujú  za slobodu a rovnosť všetkých rás. V roku 1978 ich obvinia z výroby a distribúcie letákov zakázaných organizácií a uväznia v ústrednej belošskej väznici v Pretórii. Dvaja inteligentní a vynaliezaví mladíci, ktorí bojovali za slobodu národa, musia teraz bojovať sami za seba. Snažia sa vymyslieť spôsob, ako sa dostať späť na slobodu. Na svoj útek potrebujú vyrobiť kľúče k deviatim dverám, ktoré vedú za väzenské múry. Vhodná chvíľa na akciu nastane počas väzenskej vzbury v decembri 1979.

 

« predchádzajúci

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24

následující »