Choď na obsah Choď na menu
 


Dabing - Filmy

Príspevky

Supernova (2020)

16. 7. 2022

Sam a Tusker sa rozhodli stráviť nejaký čas vo svojom starom obytnom voze a počas cesty Anglickom navštívia rodinu, priateľov a miesta, na ktorých dlho neboli. Tuskerovi pred dvomi rokmi diagnostikovali počiatočnú demenciu, čo obrátilo ich životy hore nohami. A od tej chvíle im nezáleží na ničom inom, ako byť spolu. Počas ich cesty sa však postupne ukazuje, že ich predstava o budúcnosti sa začína značne líšiť. Tajomstvá sú odkryté, súkromné plány odhalené a ich vzájomná láska prechádza najťažšou skúškou, akú doposiaľ zažila. Nakoniec sa obidvaja musia postaviť otázke, čo skutočne znamená láska a čo všetko sme jeden pre druhého ochotní spraviť. 

 

Šťastný domov (1983)

16. 7. 2022

Haškovy texty baví čtenáře dodnes. Šťastný domov je text bláznivý, komický ad absurdum. Novomanželka je vedena radami časopisů pro dámy a snaží se vytvořit svému manželovi domov co nejkrásněji. A přitom, jak jinak ušetřit než využít cokoli, co je již nepotřebné. Ale je tu problém, protože podívínská až umanutá ženuška "vyrábí" nové věci z předmětů důstojných jako je klavír, kočárek, stůl... Je mírnou ironií osudu, že Haškův text nezestárl, ostatně jako všechny jeho knihy. To proto, že otázku, co je tzv. štěstí a co je v životě důležité si klademe neustále. Do hlavních rolí obsadil režisér Vladimír Drha Miroslava Donutila a Lenku Termerovou.

 

Správa (2020)

16. 7. 2022

Siedmeho apríla 1944 sa Alfrédovi Wetzlerovi podarilo čosi jedinečné – unikol spolu s mladším väzňom Vrbom z prísne stráženého tábora smrti Osvienčimu. Cieľom úteku však nebolo zachrániť si vlastný život, ale zabrániť umieraniu tisícov ľudí. Po smrteľne nebezpečnom putovaní došli na Slovensko, kde vznikla správa o genocíde. Tajnými cestami sa dostala až do rúk Winstona Churchilla a Franklina D. Roosevelta a zasiahla do vývoja 2. svetovej vojny. Príbeh plný napätia a emócií osloví diváka napínavou drámou úteku, absurditou vývoja dejín, ale aj vnútornou silou muža, ktorý sa postavil proti zvrátenosti systému.

 

Zpívej 2 (2021)

16. 7. 2022

V pokračovaní hudobného animáku Spievaj 2, sa partička nadšených hudobníkov snží preniknúť do vyššich poschodí soubyznysu. Aby to dokázali, musia na svoju stranu získať legendu, ktorá sa zaprisahala, že v už nikdy v živote na pódium  nevystúpi.

 

Sněhulák (2017)

16. 7. 2022

Harry Hole (Michael Fassbender) je enfant terrible tímu, vyšetrujúceho zločiny v nórskej metropole. Na jednej strane je to výnimočne dobrý detektív, ktorého netradičné metódy skoro vždy vedú k úspechu, na strane druhej sa však jedná o nezodpovedného alkoholika ktorého prehrešky nechcú už ďalej prehliadať nielen jeho nadriadení, ale ani jeho priateľka Rachel (Charlotte Gainsbourg), s ktorou sa práve rozišiel. Jediné, čo stojí medzi ním a pitím, je prípad, ktorý by ho priviedol k iným myšlienkam. A vyzerá to tak, že sa dočkal. Uprostred noci zmizne zo svojho domu žena a o pár dní neskôr ju nájdu brutálne zavraždenú. Postavený snehuliak, ktorý na mieste činu zostal ako jediné vodítko naznačuje, že tento páchateľ sa chce hrať a že sa možno už párkrát takto hral aj v minulosti. A zjavne ho to baví čím ďalej tým viac a neplánuje s tým prestať. Hoci Harrymu v pátraní pomáha mladá brilantná vyšetrovateľka Katherine Bratt (Rebecca Ferguson), neprestávajú policajti ťahať za kratší koniec. Záplava domnelých i pravých stôp a hneď niekoľko podozrivých vytvárajú páchateľovi dokonalú clonu, za ktorou môže nerušene stavať snehuliakov, vraždiť a zahrávať sa z Harry Holom. Lenže skvelému policajtovi stačí aj vrahova nepatrná chyba na to, aby sa chytil stopy a už ju nepustil.

 

Smyčka času (2013)

16. 7. 2022

Vojenskí agenti a civilní vedci musia použiť neoverenú a riskantnú technológiu na cestu časom do minulosti, aby zmenili tragické udalosti, ktoré sa už odohrali, a postarali sa tak o novú budúcnosť. Hrozí, že drvivý teroristický útok prinesie miliónové straty na ľudských životoch a zrútenú svetovú ekonomiku s nenapraviteľnými dôsledkami. Pre záchranu civilizácie je nutné zariadiť, aby ku globálnej katastrofe nikdy nedošlo.

 

Ružové sny (1976)

16. 7. 2022

Peotický obraz lásky dedinského poštára Jakuba a mladučkej cigánky Jolanky. Sú to hrdinovia, ktorí vstupujú do života s omylmi a kotrmelcami, s humorom a poéziou ich mladosti. Jakub okrem listov a telegramov prináša ľuďom okolo seba i radosť. Je hravý a Jolanka cieľavedomejšia. Je nespokojná, chcela by zmeniť svoj život. Jakub si vie vymýšľať a dokáže presvedčiť, že všetky túžby a sny sú splniteľné. Jakub a Jolanka sa k sebe približujú i vzďaľujú navzájom, nachádzajú sa, aby sa opäť jeden druhému stratili... Skutočný život ich naučí chápať, kde sú hranice sna, túžby a skutočnosti.

Lyrická tragikomédia RUŽOVÉ SNY o láske dedinského poštára Jakuba a Rómky Jolanky si podmaňuje divákov svojou poetickou atmosférou a jemným humorom už od roku 1976, kedy ju režisér Dušan Hanák nakrútil podľa svojho a Dušekovho scenára. "Rómeo a Júlia" na dedine bez tragického vyvrcholenia, pričom znepriatelené veronské rody nahradila nevraživosť domácich vidieckych komunít - "bielych" a Rómov, ktorí všemožne komplikujú mladým život. Jolanka sa chce vymaniť zo svojho sveta a žiť usporiadaným spôsobom ako väčšina, Jakub zase sníva o voľnosti a hravosti. Hoci túžia každý po inom, túžia zároveň intenzívne po sebe. Prežijú spolu krásne chvíle, ale aj okamihy trápenia. Ich pokus o spoločný život v meste nakoniec stroskotá. Jolanka sa vracia domov medzi svojich. Cesty milencov sa síce rozchádzajú, ale ich ružové sny zostávajú. Jeden z najúspešnejších filmov slovenskej kinematografie, ovenčený množstvom domácich i zahraničných cien, predstavil dvoch nadaných nehercov - Juraja Nvotu /Jakub/ a Ivu Bittovú /Jolanka/. Lyrické milostné výjavy, rázovitý mikrosvet dedinských figúrok, autentický obraz života v rómskej osade, vizuálne zachytený kameramanom Dodom Šimončičom a hudobne vyjadrený Petrom Hapkom, dotvárajú hravé, láskavé a vtipné rozprávanie o jednej nežnej láske. 

 

Requiem pro panenku (1991)

16. 7. 2022

Administrativním omylem se čtrnáctiletá Marika dostane místo do dětského domova do ústavu pro mentálně choré, odkud není úniku. Panuje v něm nelidská mašinérie a sadistické vychovatelky používají tak drastické "výchovné" metody, že se dívka rozhodne bezvýchodnou situaci řešit zoufalým činem...

 

Pupendo (2003)

16. 7. 2022

Chcete vedieť čosi viac o tradičnom obraze života v socialistickom Československu? Režisér Jan Hřebejk (Pelíšky, Musíme si pomáhat) nás tentoraz zavedie do šedivých osemdesiatych rokov, kedy život plynul pomalšie, ako v nehybných vodách maďarského Balatonu. Boli to spriatelené rodiny. Akademický sochár Bedŕich Mára musel pred rokmi z politických dôvodov opustiť výtvarnú Akadémiu, kde viedol ateliér a žije v zabudnutí mimo štátnych lukratívnych zákaziek. Dokonca nemá ani preukaz zväzu socialistických umelcov, čo znamená v praxi to, že je umelcom iba pre okruh najbližších priateľov. Jeho manželka Alena je keramička a zdá sa, že so situáciou sa už zmierila. Ale iba do chvíle, kedy k nim nepríde na návštevu Míla Břečka s ambicióznou manželkou Magdou. Míla je pravým opakom Bedřicha. Politický oportunista Míla je riaditeľom základnej školy a na svoju kolaboráciu má logický argument: „Niekto musí plávať s nimi, aby situáciu uľahčil.“ Ich dospievajúce deti so o tom myslia svoje a politiku radšej neriešia. V podstate pokojný život však naruší kunsthistorik Alois Fábera a zdá sa, že Bedřich bude mať grandióznu zákazku...

 

Poviem mu to sám (1979)

16. 7. 2022

Pôvodná televízna hra. Komorne ladený príbeh. Hlavnou postavou je dvanásťročný Ivan. Žije osamelým životom pod patronátom prísnej tety, ktorá chce z neho mať "výnimočného človeka". Ivanov otec sa po smrti Ivanovej matky uzavrel do seba a zabúda na to, že jeho synovi nestačí len materiálne zabezpečenie, ale že vo svojom oteckovi potrebuje aj priateľa. Príbeh má voľné pokračovanie vo filme Poviem jej to sám.

 

« predchádzajúci

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24

následující »