Choď na obsah Choď na menu
 


Dabing - Filmy

Príspevky

Horem pádem (2004)

16. 7. 2022

Vzájomne sa prestupujúce tragikomické príbehy o osudovom strácaní a nachádzaní lások, priateľstva, rodín, rodičov a detí navzájom. Dramatické rozprávanie o altruizme i xenofóbii, o našom strachu z neznámeho, o pocite ohrozenia, ktorý prebúdza démona rasizmu ukrytého v každom z nás. Obraz súčasného existenciálneho pocitu Stredoeurópanov, predtým izolovaných za železnou oponou, ktorých inkubátor sa pred ich očami triešti a premieňa v globálnej dedine. Predovšetkým však intímny príbeh niekoľkých obyčajných ľudí, ktorí po dlhej dobe mlčania, odlúčenia a klamstiev hľadajú a nachádzajú silu a odvahu k ceste k sebe navzájom, k odpusteniu a zmiereniu, o ich súkromnej ceste z chaosu...

 

Kdyby radši hořelo (2022)

16. 7. 2022

Obyvatelia jednej českej dediny sa pripravujú na Veľkú noc, jarmok je v plnom prúde, chlapi pred krčmou komentujú zelené pivo a nebezpečenstvo chemtrails, keď vtom oslavy naruší dodávka, ktorá narazí do fontány na námestí. Vodičovi sa podarí zmiznúť, všetkým je však úplne jasné, že šlo o teroristický útok. Bezpečnosť celej obce teraz závisí od hasičov, od ich odhodlania a obetavej práce. Náčelník požiarnického zboru a jeho zástupca sú celoživotní priatelia, sú ako otec a syn, mentor a jeho študent. Spolu s ostatnými hasičmi sa púšťajú do pátrania po páchateľovi a okrem toho musia zabezpečiť hladký priebeh veľkonočných sviatkov. Pre náčelníka v podaní Miroslava Krobota znamená celý incident nebývalú vzpruhu, stáva sa hrdinom okamihu a pre celé okolie pevnou oporou. Jeho zástupca je však trochu neistý, s manželkou čakajú dieťa a on po prvýkrát v živote zažíva, čo to znamená mať prehnaný strach o rodinu. Má dobré srdce, len príliš verí všetkému, čo mu ľudia povedia a čo nájde na internete. Napokon by bolo azda pre všetkých lepšie, keby radšej horelo...

 

Dobří holuby se vracejí (1988)

16. 7. 2022

Muž v strednom veku prichádza do protialkoholickej liečebne, aby sa zbavil svojej závislosti. Jej rôznorodé osadenstvo však nemusí bojovať len s vlastnými zdravotnými a psychickými problémami, ale aj proti sadistickému vychovávateľovi Masákovi a jeho výchovným metódam, o ktorých si vedie podrobnú evidenciu. V tragikomickom filme so zaujímavým hereckým obsadením je možné nájsť paralely s Formanovým filmom Prelet nad kukučkiným hniezdom, i všeobecnú kritiku dobovej spoločensko-politickej situácie.

 

Člověk bez osudu (2005)

16. 7. 2022

Novela maďarského spisovateľa Imreho Kertésza, pôvodne vydaná bez povšimnutia v roku 1975 v kádárovskom Maďarsku, bola čitateľskou obcou znovuobjavená v 90. rokoch a spôsobila senzáciu, na konci ktorej stála Nobelova cena za literatúru. Bolo tak len otázkou času, kedy sa témy chopí aj film. Citlivé a nezvyčajne poňaté rozprávanie židovského chlapca Gyuriho, ktorý sa postupne prepadá súkolesím nacistickej vyhladzovacej mašinérie, stavia na kontraste desivosti života v táboroch a nezúčastneného, zdanlivo racionálne odťaženého rozprávania dospievajúceho teenagera. očami normality. Po návrate zisťuje, že jeho skúsenosť je neoznámiteľná a musí sa s ňou vyrovnať sám nepomôže mu ani jeho židovstvo, ku ktorému postupne stratil putá, ani jeho príslušnosť k maďarskému národu, medzi ktorého príslušníkmi sa stretáva skôr s ľahostajnosťou až nepriateľstvom než s pochopením a empatiou . Aký je teda jeho osud? A má vôbec nejaký?

 

Budapešťský podraz (2020)

16. 7. 2022

Marcell je bohatý, úspešný, ale nešťastný architekt, ktorý čelí najhoršej noci svojho života. Potom, čo strávia svoje 40. narodeniny na nudnej firemnej večeri, sa na už aj tak príšernú oslavu dostavia aj jeho neschopní kamaráti z detstva, ktorým sa posledných 20 rokov úspešne vyhýbal. Členovia tejto podarenej zostavy, ktorú tvorí talentovaný umelec Vinsz, bezstarostná idealistka Alexa, prehnane úzkostlivý veterinár Guszti, povaľač Jet a neúspešný herec Adrian, už sa na neho nehnevá a sú pripravení dať ich priateľstvu druhú šancu. Ale večer náhle naberie temný a tragický spád, ktorý Marcella prinúti urobiť rozhodnutie – buď svojich priateľov znovu sklame, alebo sa za nich postaví a pomôže im uskutočniť ten najbláznivejší nápad v ich živote – prepašovať obraz na najprestížnejšiu aukciu umenia v Budapešti.

 

Asterix a Obelix: Říše středu (2023)

16. 7. 2022

Píše sa rok 50 pred Kristom. Zradný princ Deng Tsin Ruin práve dal uväzniť čínsku cisárovnú. Jeho jedinou túžbou je ovládnuť ríšu. Princezná Sass-Yi utečie do Galie, kde si vyžiada pomoc udatných bojovníkov Asterixa a Obelixa, ktorí sú vďaka čarovnému elixíru obdarení nadľudskou silou. Naši dvaja nerozluční hrdinovia a princezná sa vydávajú na dobrodružnú výpravu zachrániť cisárovnú a celú Čínu....

 

Americký gangster (2007) (sk)

16. 7. 2022

Strhujúci príbeh o vzostupe a páde jedného z najmocnejších mužov newyorského podsvetia a o obyčajnom policajtovi, ktorý ho dostal na kolená... Atmosféra prehrávanej vojny vo Vietname na začiatku sedemdesiatych rokov doľahla na Ameriku ako ťažká deka. Vojaci sa z ázijských bojísk vracali buď v čiernych vreciach, alebo závislí na drogách a túto "záľubu" lavínovito šírili medzi verejnosťou. Biznisu s narkotikami sa okamžite chytili mafiánske klany, ktoré pre pokoj na prácu neváhali masívne korumpovať celé policajné zbory. V tomto ozvuší sa zrodí čierna hviezda podsvetia Frank Lucas (Denzel Washington), ktorá vďaka vlastnej odvahe a inteligencii dokáže čoskoro zaplaviť ulice New Yorku bezkonkurenčne najlepšou a pritom najlacnejšou drogou. Vďaka tomu sa čoskoro vyšvihne na samotný vrchol tunajších mafiánskych štruktúr, odkiaľ s bohorovným pokojom riadi svoje impérium a pomocou finančných injekcií aj nečinnosť tunajších policajtov. Detektív Richie Roberts (Russell Crowe) je medzi nimi bielou vranou a predovšetkým vďaka svojej povesti dostane za úlohu zostaviť protikorupčný tím, ktorý zavedené poriadky zmení. Ako prvého si vezmú na mušku distribútora mimoriadne dobrého materiálu za mimoriadne nízku cenu. Slučka sa pomaly sťahuje a blíži sa deň, kedy tieto dve individuality stanú tvárou v tvár. Z tej konfrontácie môže vyjsť ako víťaz iba jeden. Alebo nie? Skutočný Frank Lucas patrí medzi najviac fascinujúcich zločincov americkej histórie.

 

30: Príbeh ligy (2023)

16. 7. 2022

Rok 1993. Zablatené trávniky, tribúny plné stojacich divákov. Časy, keď vietor vháňal do tváre futbalistom do vlasov jadierka, dresy boli o niekoľko čísel väčšie ako ich nositelia. Hráči bývali v útrobách tribún štadiónov a tréneri na lavičkách nepúšťali z ruky cigaretu. Redaktori utekali s kamerami za futbalistami v sekunde ich striedania. Tituly sa oslavovali po členky v šampanskom a na harleyoch po mestách, s trofejami nad hlavou. Formovali sa rivality, charaktery, upevňovala sa oddanosť ku svojmu klubu – a nič z toho nechýba ani o 30 rokov neskôr. Futbal je zakódovaný v našej DNA. Je oveľa viac ako len 22 ľudí na trávniku a zopár gólov. Je súčasťou našej identity, naším zrkadlom. Za tri dekády sa vyformovala slovenská liga – liga, ktorá nás vie nahnevať, pre ktorú vieme tresnúť dverami, rozhádať sa s priateľmi, pre ktorú sa vieme modliť, smiať, plakať od šťastia. Jednoducho, naša liga. A toto je jej filmový príbeh. 

 

Zmenšování (2017)

16. 7. 2022

Proces zvaný celulárna miniaturizácia vyvinuli nórski vedci ako jeden z liekov na hroziace preľudnenie planéty. Malí ľudia menej zjedia a zaberú menej miesta, to dá rozum. A aby do tohto programu vstupovalo čo najviac ľudí, sprevádzajú ho gigantické ekonomické výhody a trvalý pobyt v mini-milionárskom raji Leisureland. Vidina zbohatnutia do programu privedie aj Paula Safranka (Matt Damon) a jeho ženu Audrey (Kristen Wiig). Sú to bezdetní štyridsiatnici s nudnou prácou a neútulným bytom, ktorí aj tak nemajú pred sebou žiadnu životnú perspektívu. Po absolvovaní vstupného pohovoru nasleduje potrebná úprava (všetok telesný porast a plomby musia preč) a potom už narkóza a samotná miniaturizácia. Keď sa desaťcentimetrový Paul prebudí “na druhej strane”, dozvie sa, že Audrey nakoniec vycúvala. Bohatý, ale opustený Paul našťastie dlho nesmúti a nájde si nových “priateľov”, srbského playboya Dušana (Christoph Waltz) a jednonohú vietnamskú disidentku (Hong Chau). S nimi prežije počas pár týždňov viac ako za celý svoj doterajší život a uvedomí si, že aj v malom svete možno prežiť veľké veci.

 

Tobogan (1989)

16. 7. 2022

Film o partě dětí, které tráví prázdniny ve městě na sídlišti a nudí se. Rodiče na ně nemají čas a tak dělají co se dá, až se připletou do cesty zlodějům, co vykrádají byty. Po právu zapomenutý snímek pro mládež, pod který se nedlouho před revolucí podepsal režisér Otakar Kosek.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24

následující »