Choď na obsah Choď na menu
 


Dabing - Filmy

Príspevky

Domestik (2018)

15. 5. 2022

Roman (Jiří Konvalinka) je vrcholový cyklista, který se zotavuje ze zranění pomocí náročného cvičení a přísné životosprávy. Aby zlepšil svůj výkon, spí dokonce v kyslíkovém stanu, který si nechal postavit v ložnici. To ale těžce nese jeho žena Šarlota (Tereza Hofová), která už dlouho touží po dítěti. S každou další nocí v kyslíkovém stanu se jejich vztah proměňuje. Podaří se jim v tomto klaustrofobním prostředí ještě znovu nadechnout? Minimalistická studie rozpadu těla a vztahu v debutu Adama Sedláka, který byl v roce 2015 oceněn Filmovou nadací prvním místem za nejlepší nerealizovaný scénář. 

 

Dirty Movie (2013)

15. 5. 2022

Dráma
USA, 2013, 101 min
Hrajú: Beatrice Rosen, Silvia Šuvadová, Kristine Caluya, Vincent Martinez, Zack Zublena
Strih: Alain Jakubowicz
Scénografia: Madla Hrůza

 

Deadwood (2019)

15. 5. 2022

V celovečerním snímku "Deadwood" od režiséra Daniela Minahana a scénáristy Davida Milche se dočkáme pokračování příběhu, který započal v kritiky uznávaném a cenou Emmy ověnčeném stejnojmenném seriálu z produkce HBO. Nezapomenutelné postavy v podání původního hereckého obsazení se po deseti letech znovu shledají, aby oslavily státní suverenitu Jižní Dakoty. Někdejší rivalové opět zažehnou své spory, spojenectví procházejí tvrdou zkouškou a staré rány jsou znovu otevřeny, zatímco se všichni snaží přizpůsobit nevyhnutelným změnám, které s sebou přinesl čas a moderní doba.

 

Dannyho trinástka (2007)

15. 5. 2022

Tentokrát nejde známej partičke o zisk, ale o pomstu. Danny Ocean (George Clooney) sa snaží pomôcť starému priateľovi Reubenovi Tishkoffovi (Elliott Gould). Ten vsadil na nesprávnu kartu a pustil sa do stavby hotela s falošným kamošom, prefíkaným Willym Banksom (Al Pacino), ktorý sa ho snaží o luxusnú nehnuteľnosť pripraviť.

 

Dannyho dvanástka (2004)

15. 5. 2022

Hlavnými hrdinami voľného pokračovania úspešnej lupičskej komédie je opäť Danny Ocean (George Clooney) a jeho komplici. Uplynuli už tri roky odvtedy, ako Dannyho partia vykradla súčasne tri kasína v Las Vegas. A Danny Ocean má ďalší geniálny plán. Najskôr vyhľadá dvoch bývalých „kolegov", ktorí sa  ukrývajú na najrôznejších miestach sveta, a potom sa s nimi pustí do ešte veľkolepejšej akcie, ako bola tá prvá. Krádež  by sa mala odohrávať hneď na troch miestach naraz - v Amsterdame, Ríme a Paríži. A aby to nemali tak jednoduché, život im skomplikuje Interpol, konkurenčná banda, s ktorou si musia vyrovnať účty a zabijak, ktorého vyslal Terry Benedict (Andy Garcia), olúpený majiteľ kasína... V hlavných úlohách sa predstavia Catherine Zeta-Jonesová, Brad Pitt a Matt Damon.

 

Dannyho jedenástka (2001)

15. 5. 2022

Danny Ocean (George Clooney) je „zlodej“ vysokého rangu - elegantný, nadpriemerne inteligentný s kombinatorickými schopnosťami. Rád sa hrá, jeho hry však nie sú obyčajné, Danny hľadá vzrušenie vo víťazstve nad zložitými bezpečnostnými systémami. Krátko po prepustení z väzenia dá dohromady „jedenástku“, čo znamená, že osloví desať chlapíkov „s rovnakou krvnou skupinou“, s ktorými chce naraz prepadnúť tri kasína úlisného Terryho Benedicta (Andy Garcia), skrývajúce vo svojich sejfoch 150 miliónov dolárov - kartové eso a svojho najlepšieho priateľa Rustyho Ryana (Brad Pitt); vreckového zlodeja Linusa Caldwella (Matt Damon), rovnako šikovného ako bol svojho času jeho otec; zdatného pyrotechnika Bashera Tarra (Don Cheadle); Reubena Tishkoffa (Eliott Gould), ktorý o jedno zo svojich kasín prišiel práve kvôli Benedictovi; bratov Virgila (Casey Affleck) a Turka (Scott Caan) Malloyovcov, skvelých šoférov; kartového podvodníka Franka Cattona (Bernie Mac), ktorý sa zamestná v jednom z kasín ako krupiér; Saula Blooma (Carl Reiner), ktorý sa na zaslúženom odpočinku zúfalo nudí, a tak si rád strihne úlohu zámožného obchodníka so zbraňami ubytovaného v jednom z hotelov; Livingstona Della (Eddie Jemison), ktorý „miesta činu“ dokáže dokonale prešpikovať plošticami a tiež „pozerať na prsty“ bezpečnostnej službe kasín; nuž a na záver i mimoriadne ohybného akrobata Yena (Shaobo Qin), ktorého úloha bude vskutku zaujímavá... Terry Benedict mimochodom žije s Dannyho bývalou ženou Tess (Julia Roberts)... Je to len zaujímavá zhoda okolností, náhoda - alebo motív? To vie len on. V každom prípade riskuje nielen svoj život, ale aj možnosť opäť sa zblížiť s Tess. Ak sa mu však jeho takmer neuskutočniteľný plán podarí zrealizovať, potom naopak získa všetko...!

 

Čo sme komu urobili (2014)

15. 5. 2022

Claude a Marie Verneuilovi sú milovníci starého dobrého Francúzska a silne veriaci katolíci, ktorí sú vo svojom okolí váženými občanmi. V duchu konzervatívnych hodnôt vychovávali i svoje štyri dcéry. Moderná doba je však iná a tak musia postupne zniesť tri svadby, ktoré rozhodne nie sú podľa ich predstáv. Prvá dcéra si totiž vezme moslima, druhá žida a tretia sa vydá za Číňana. Jedinou nádejou na poriadnu svadbu v kostole je najmladšia dcéra, ktorá sa zamilovala do katolíka Charlesa. Má to však jeden háčik...

 

Čertovské pero (2018)

14. 5. 2022

Príbeh nás zavedie do malého pokojného mestečka Švindľov, kde miestni žijú svojim bežným životom remeselníkov a sedliakov a možno ani netušia, že všetky ich priestupky a hriechy sú starostlivo monitorované miestnou pekelnou pobočkou Šupvidly. Hriechy v pekle zapisuje, spravodlivo a neomylne, kúzelné pero z kohúta samotného Lucifera. Každý hriešnik má v pekle založenú vlastnú zložku a vždy, keď sa zložka zaplní, čertovské komando si nasadí kúzelné rohy a chvost a vyrazí na povrch, aby hriešnika priviedlo do pekla. Jedného dňa však čertovské pero prestane fungovať. Lucifer sa rozhodne poveriť doručením nového čertovského pera na pobočku trocha zmäteného čerta Bonifáca. Je to najlepšia úloha, aby sa mladý čert ostrieľal v ľudskom svete. Žiaľ, prvá Bonifácova skúsenosť v mestečku je, že mu miestny podvodník kúzelné pero ukradne. Spustí sa rad udalostí, kedy mestečko ovládnu miestni špekulanti, lenivci a podvodníci, ktorým sa dokonca podarí uväzniť aj samotného vládcu pekiel. Ostáva už len na Bonifácovi, aby v sebe našiel odvahu a lásku, oslobodil mestečko i Lucifera a získal si ruku krásnej Grétky. 

 

Černí baroni (1992)

14. 5. 2022

Major Haluška zvaný Terazky, kapitán Ořech, poručíci Hamáček a Troník, nadporučík Mazurek, kapitáni Honec a Hořec. Kto by ich nepoznal? Sú takí absurdní a predsa takí skutoční. Každý, kto bol na vojne, niektorého z nich stretol, ale skutočne nesmrteľnými sa stali vďaka slávnej rovnomennej knihe Miloslava Švandrlíka. Rovnako tak slobodník Halík, uvedomelý Dušan Jasánek, kulak Vata, zlodej Ciml, vojak s modrou krvou Šternberk, maliar Vločka alebo buržoázny živel JUDr. Macháček. Tí všetci sú svojráznymi figúrkami Švandrlíkovej knihy, rozprávajúcej s humorným nadhľadom o neveselých, často tragických osudoch príslušníkov Pomocných technických práporov (PTP), svojráznej zložky našej ľudovej armády v päťdesiatych rokoch. Príbeh, ktorý je mozaikou tých najneuveriteľnejších príhod, sa začína vo chvíli, keď k 66. pomocnému technickému práporu v Zelenej Hore nastupujú nováčikovia a medzi nimi asistent réžie Roman Kefalín, ktorý sa stáva pozorovateľom absurdného diania, organizátorom verejnej estrády s recitáciou pokrokových básní, chovateľom erárnych prasiat, zbehom a nakoniec nepriamo tiež príčinou katastrofy v podobe generálskych previerok. 

 

Čas sluhů (1989)

14. 5. 2022

Ambiciózny debut mladej režisérky možno chápať ako modelové vykreslenie zákonom nepostihnuteľného zla s možnými ďalekosiahlymi následkami. Nenápadnú, hanblivú študentku medicíny opustí milenec a ona v zúfalstve rafinovane preberie priateľa svojej najlepšej kamarátke. Po piatich rokoch je z nej atraktívna žena. Rezignuje na profesionálne ambície, aby získala nezávislosť a mohla zasahovať do života iným, a tak sa baviť i vychutnávať svoju moc. Manipuluje s ľuďmi, zneužíva ich slušnosť, slabosť či zbabelosť. Napriek istej vykonštruovanosti sa stal film prísľubom nových talentov (debutuje ním aj kameraman F.A. Brabec). Výrazne sa uplatňuje naliehavo vibrujúca naddimenzovaná hudba Chlumeckého a Veselého. Chýlková vierohodne vystihla prenikavé zmeny v správaní hlavnej postavy. Myšlienkovo nie celkom koncízny, ale s mrazivou zúrivosťou nakrútený temperamentný film.

 

« predchádzajúci

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24

následující »